Skytternes bedrifter

Pistol - skytternes bedrifter


Opslag er flyttet over på Facebook, hvor vi har en lukket gruppe, som primært er henvendt til foreningens medlemmer, og en offentlig side, som kan ses af alle.

Den 26-03-2017 fik Kirsten Meldgaard Hansen overrakt fortjenstpokalen ved

Dansk Skytte Unions repræsentantskabsmøde.

DM 2017

Frederik, Marcus og Jonas ved 10m DM 2017.

Turen går til Berlin

Onsdag den 15. april 2015 kørte vi fire pistolskytter + en træner fra Vejle(Laila Højfeldt, Thomas Illum, Michael Buch, Denis Apetrii og Karen Hansen) afsted til Berlin. Med en Skoda Octavia og kun pistolskytter kan det sagtens lade sig gøre. Vi startede fra Vejle kl. 8.00 og landede i Berlin kl. 14.30 uden køer og med små pauser, så vi ikke var totalt ødelagte, når vi kom frem. Der var fri træning helt til kl. 19.00, så vi kunne tage den med ro – se os lidt om og finde os selv.


10m, 25m og 50m var alle sammen indendørs med en restaurant i midten(enhver tysk skydebane med respekt for sig selv har en restaurant). Efter træningen, som der kun var mulighed for den dag, tog vi hen på vandrehjemmet, som Laila havde bestilt(og betalt) hjemmefra. Et supergodt og billigt hotel med et strejf af vandrehjem pga. at der var et køkken, hvor man selv kunne lave mad. Ingen af os havde dog lyst til de udfoldelser denne gang, så vi tog i byen og spiste. Det kan faktisk gøres til en rimelig penge i Tyskland – man kan nemt holde sig under 15Euro for mad og drikke.


Fredag morgen kørte Thomas, Michael og jeg til skydebanen(2,5km), hvor Michael skulle skyde 25m silhuet i sin første seriøse internationale konkurrence efter at være startet på at træne denne svære disciplin i oktober. Vi havde på forhånd sat os for, at her skulle der læres, og det kom han(og jeg) til! Til træning havde han altid stået alene, og nu skulle han forholde sig til, at der stod en ved siden af og skød. Desuden var spændingsniveauet selvfølgelig en hel del højere end normalt, hvilket helt naturligt påvirkede skydningen en del. For dem som ikke kender silhuetprogrammet(silhuetpistol for herrer er en OL disciplin) består det af:En halvmatch = 1 prøveserie på 8 sekunder, derefter 2 serier på 8sek, 2 serier 6sek og 2 serier 4sek = 30 skud, i hver serie skal man ramme med et skud i hver skive og der er 5. Sådan en halvmatch skydes tidlig på dagen og gentages så senere på dagen, når alle skytter har skudt en halvmatch. Til OL, worldcup, EM eller VM skydes en halvmatch den ene dag og næste dagen efter, hvorpå de 6 bedste går i en finale.


Tilbage til Michael. Han arbejdede fornuftigt med de ting, som vi havde trænet, men point kom der ikke så mange af.


Derefter var det Laila og Denis’ tur på 10m luftpistol. Begge to havde forberedt sig, så godt de kunne og følte sig klar til opgaven, indtil de kom i gang. Laila fortalte, at hun aldrig havde været så nervøs før(og så var det slemt!). Hun kunne dårlig nok putte haglet i pistolen. På trods af rystelserne lagde hun alligevel stærkt ud med 95p i første serie, men den serie havde hun lagt så meget energi og tid i, at det gik ud over resten. Alligevel blev det et fornuftigt resultat. Denis har kun skudt et halvt år, så hun var også med for at lære. Hun kom ud efter at have skudt nogle få skud for at vise, hvor meget hendes hånd rystede, og som hun sagde: ”Det er altså svært at klemme blødt og jævnt på aftrækkeren, når pistolen ryster så vildt”. Men som jeg sagde: ”Det holder den op med, når du er færdig med at skyde”. Og det gav hun mig ret i bagefter. Hun fortsatte og kæmpede en brav kamp med hvert enkelt skud. Sådan skal det være.


Så kom turen til Michael igen, som skulle skyde 2. halvmatch om eftermiddagen. På grund af nerver stressede han lidt for meget, og på silhuet går det så hurtigt, at man mister mange point på små fejl. Han havde nogle fornuftige 8 og 6sek men rigtig dårlige 4sek., så igen lærte vi noget, som vi kan tage med hjem og træne på.


Lørdag var Michael den eneste, som skulle skyde en ny omgang silhuet(det var grunden til, at vi valgte det stævne: muligheden for at skyde minimum 2 gange silhuet, og hvis han var rigtig god så 3). I 1. halvmatch var nerverne stadig lidt for dominerende, hvad der specielt viste sig i 4sek, men de fleste serier var stadig under standard, men trods alt knap så stresset som dagen før. Sidst på eftermiddagen gik det så løs med 2. halvmatch, og her viste han koncentration og godt arbejde og skød op til sit for tiden allerbedste med bl.a. en serie på 50p i 6sek. Flot kommet igen.


Om aftenen var der banquet på skydebanen, hvor skytter, ledere, trænere og hjælpere samledes til en gang mad og hyggeligt samvær.


Sidste dag(søndag) var turen så kommet til, at Frederik(som også træner i Vejle og var kommet derned om fredagen med nogle riffelskytter) og Thomas skulle i ilden på 10m luftpistol. Frederik startede egentlig rigtig fint i prøveskuddene, som så mange andre, men derefter skulle der kæmpes for hvert enkelt skud. Det var åbenbart smådetaljer som gjorde, at mange af skuddene sad lige udenfor tieren. Det til trods havde han så mange kryds-tiere, at han kunne hive sejren hjem.


Thomas sejlede rundt i de første tyve skud, som også var langt under standard, men efterhånden fik han kæmpet sig tilbage, specielt fordi balancen blev bedre, og skød op til sit øjeblikkelige bedste. Så godt kommet tilbage.


Derefter gik turen tilbage til Danmark, og det gik lige så godt som derned – ingen køer. Det var dejligt. En rigtig dejlig tur, hvor alle lærte noget, og hvor vi fik snakket en hel del igennem. Så tak for det.Skrevet af Karen Hansen 24-04-2015

Turen går til Sävsjö i Sverige

2 biler med 4 skytter i hver startede ud fra Jylland den 2. januar 2015 for at køre til et internationalt stævne på 10m luftpistol(og luftriffel). Vi 8 havde lejet et sommerhus sammen, så udgifterne blev overkommelige for overnatning. Vi ankom om eftermiddagen, hvor vi stødte til andre danske pistol- og riffelskyttter. Der var fri træning, så det gik skytterne i gang med ret hurtigt, så de lige kunne få testet lysforhold, lyde, standpladser o.l. Efter en køretur på omkring 550km er ens krop ikke optimalt forberedt på at skyde, så det var godt, at de først skulle skyde dagen efter.


Derefter gik turen til sommerhuset, som lå 12km fra skydebanen, og her var det Torben, som stod for aftensmad den første aften. I mens kunne vi andre pakke ud og finde ud af, hvor vi hver især skulle sove. Selvom vi, belært af tidligere års erfaringer, havde spurgt specifikt til sengene, var de ikke alle lige gode, specielt dem, som de kaldte luksusdrømmesenge. Mogens og Gagik, som kom til at sove på dem, måtte rette fjedrene til en gang i mellem i løbet af nætterne. Efter aftensmaden havde vi den sædvanlige rundbordssnak om skydning på alle mulige planer hvor alle havde mulighed for at byde ind med deres viden. I den flok var den bred, så der var noget at lære for os alle.


Efter en (for nogens vedkommende) god nats søvn kørte halvdelen af os på banen og resten kom senere. Folk skulle skyde på vidt forskellige tidspunkter, så det var bare om at have styr på ens egen skydetid. Frederik Larsen, Jonas Kofoed Hansen, Christina van Elzelingen og Dorte Thorsen skød sig i finalen på 1. dagen, og her var det det en suveræn præstation af Frederik, som gav ham 1. pladsen. De andre 3 fik prøvet hvor svært det kan være at stå i en finale. 


Så gik turen atter tilbage til sommerhuset, hvor brændeovnen kørte for fuld blus for koldt var det udenfor. Denne gang var det Karen og Thomas, som stod for maden, og i mens gik snakken om dagens oplevelser, hvordan de forskellige havde taklet de forskellige problemer og forslag til hvordan de kunne arbejde med tingene på dag 2.


På 2. skydedag kørte igen halvdelen på banen, hvorefter resten kom senere. De samme fire skød sig i finalen med nogenlunde samme resultat og de andre fik trænet mere finale. Resten fik afprøvet nogle af de teknikker vi havde snakket om, så de fleste fik noget med til sidste dagen.


Aftensmaden måtte de første tage hjem og lave, for at det ikke skulle blive for sent, mens Jonas skød finale kl. 20, og denne gang var det Franks tur. Lige som de andre dage gik snakken om alt muligt forskelligt indenfor skydning og hvordan den sidste dag skulle takles.


Sidste chance i denne omgang kom så på 3. dagen og nogle forbedrede sig da også noget. Frederik, Christina og Dorte gik igen i finalen, hvor Frederik igen vandt dog med lidt mere held denne gang, hvor hans nærmeste rival var foran i alle skuddene undtagen det sidste, hvor han skød en 7er. Der gik Frederik forbi ham. Christina gjorde det rigtig fint og skød en 3. plads hjem.


Om morgenen havde de som blev tilbage i huset gjort rent og pakket færdig i bilen, så når de forskellige var færdige med at skyde, kunne vi køre hjem over. Eftersom vi i vores 2 biler ikke havde nogen i finalerne, kunne vi køre forholdsvis tidligt, og efter en køretur på ca. 6,5t stod vi atter i Vejle godt brugte men med en masse erfaring i bagagen.


Det er et rigtig godt stævne med både gode og dårlige skytter, så risikoen for at blive sidst er ikke så stor. Og man kan få nogle rigtig gode snakke med en masse skytter, hvis man har lyst. Det behøver heller ikke at blive så dyrt at deltage, hvis man bare kan sørge for at arrangere tingene på en fornuftig måde.


Skrevet af Karen Hansen 14-02-2015
Kontakt formanden på Tlf.: 24 65 83 10 eller på e-mail: vejleskytteforening@hotmail.dk CVR: 30129229